Для чого перевірка підпису КЕП?

Galet

New Member
Якщо постачальник надсилає мені підписаний КЕП договір, то як я маю впевнитися, що цей підпис дійсний, не підроблений, і не втратили чинність якісь сертифікати? Усе ж таки я підписуватиму великі суми й нестиму відповідальність. Чи ця перевірка підпису КЕП відбувається автоматично у таких системах, чи це окрема процедура і її потрібно робити вручну кожен раз?

blackcoffe

New Member
Я працюю в юридичному відділі компанії, і ми часто отримуємо документи від контрагентів з КЕП. Був випадок, коли підпис на договорі виглядав правильним, але при перевірці через онлайн-сервіс з’ясувалося, що строк дії сертифіката вже завершився.

hepaka

New Member
У моїй роботі з держзакупівлями без перевірки КЕП не обходиться жоден документ. Один раз ми майже підписали додаток до контракту з постачальником, але перевірка показала, що підпис був накладений зовсім іншою особою, ніж зазначено в документах. Як виявилось, вони переплутали файли. Якби не перевірили, могли б втратити право оскарження. Тому перевірка підпису це не просто формальність, а гарантія, що все зроблено правильно.

arsenminaev

New Member
У сфері державного управління, де я працюю, без щоденної перевірки КЕП ніяк. Документи приходять постійно, й на кожному стоїть електронний підпис, який необхідно перевірити на чинність, справжність і відповідність. Найзручніше це робити через онлайн-сервіси, які одразу показують статус сертифіката та чи не відкликаний він. У статті блогу depositsign.com/articles/yak-pereviryty-elektronnyj-pidpys/ пояснюється, як саме працює перевірка підпису КЕП, зокрема через спеціалізоване програмне забезпечення. Ці інструменти дозволяють швидко дізнатися, ким саме накладено підпис, чи діє сертифікат, чи має він юридичну силу. Це дуже допомагає уникати шахрайства й технічних помилок.

Сверху