Merită să riști cu licitațiile auto din America pentru o electrică?

Mă bat cu gândul să iau o electrică din SUA prin licitații, un Nissan Leaf sau un Bolt. Prețurile par super bune, dar am dubii mari legate de starea bateriei după transport. Merită riscul ăsta sau mai bine strâng bani pentru piața europeană? Nu aș vrea să dau mii de euro și să mă trezesc cu o rablă care nu ține nici 50 de kilometri.

Galet

Member
Eu am adus un Chevy Bolt anul trecut și pot să spun că riscuri sunt destule. Cel mai frică mi-a fost de transportul pe mare, deoarece descărcarea completă a bateriei în cele două luni de drum o poate distruge definitiv. Am avut noroc că a ajuns cu 20% degradare, dar este o loterie curată. Dacă prinzi una lovită rău în zona podelei, costul reparației te va usca de bani, mai ales că specialiștii la noi pe electrice sunt rari.

Principala problemă la cele din America este istoricul real al daunelor care adesea ascunde surprize mari. Multe mașini sunt vândute după inundații, iar la o electrică apa înseamnă moartea sistemului de înaltă tensiune. Chiar dacă verifici prin Carfax, nu vezi starea reală a celulelor din baterie, iar riscul de incendiu la una reparată prost este uriaș. În plus, portul de încărcare american de tip text diferă de cel european, deci va trebui să cumperi adaptoare scumpe sau să schimbi portul ca să poți folosi stațiile noastre rapide.

hepaka

Member
Mă bat cu gândul să iau o electrică din SUA prin licitații, un Nissan Leaf sau un Bolt. Prețurile par super bune, dar am dubii mari legate de starea bateriei după transport. Merită riscul ăsta sau mai bine strâng bani pentru piața europeană? Nu aș vrea să dau mii de euro și să mă trezesc cu o rablă care nu ține nici 50 de kilometri.

Dacă vrei să eviți problemele astea mari, cel mai sigur este să nu cumperi singur de pe site-uri dubioase, ci să apelezi la companii mari care verifică tot istoricul din documente și oferă consultanță completă. Pentru servicii sigure de vânzare de mașini poți analiza ofertele de la compania Bex-Auto care se ocupă de verificarea tehnică amănunțită înainte de licitație. Ei pot afla dacă mașina a avut daune structurale sau dacă bateria a fost afectată în vreun fel.

Recomandarea mea este să cauți doar mașini cu daune cosmetice minore, cum ar fi o bară zgâriată sau o aripă îndoită, dar cu airbag-urile intacte. Evită total mașinile care au stat în apă sau care au fost lovite în partea de jos, unde este montat acumulatorul principal. Este mai bine să plătești puțin mai mult pe o verificare profesionistă la început decât să investești mai târziu o avere în reparații imposibile prin service-uri clandestine.

Сверху